lördag 14 november 2015

Varför!?

Det är fruktansvärt det som händer runt om i vår värld, det som hände i Trollhättan och nu i Paris. Det går inte med ord beskriva det som har hänt och händer runt om vår värld. Det är så onödigt och grymt. Hur kan människa få för sig att göra så onda handlingar och människornas liv är inte värd nåt. Våld föder bara våld och det finns inget gott i våldet. Jag undrar ibland vad våra barn kommer att växa upp till. Vad ger vi dem för en värld? Indian sa en gång:

"Vi äger inte jorden, vi har den bara till låns av våra barn."

Varför finns det ondska i vår värld och varför griper inte Gud in?
Ondskans problem har många funderat mycket på genom tiderna. Ondska är ingenting av substans som är skapat utan är mer en frånvaro (av det goda), ett uppror mot den goda ordningen eller något som används fel. Gud har alltid funnits och från början var allt som Gud skapade i harmoni med Guds vilja. (En definition: det som är i överensstämmelse med Guds vilja är gott och det som inte stämmer med Guds vilja är ont.) 
Gud valde att skapa varelser, änglar och människor, med möjlighet att välja, att välja att fortsätta leva i harmoni med Guds vilja eller att bryta med den harmonin. Varför valde Gud att skapa varelser med den möjligheten? Kanske för att verklig kärlek förutsätter att verklig frihet också finns. Men när den första människan valde att bryta med Guds goda vilja så drog det med sig skador på hela skapelsen. Och under dessa villkor lever vi nu. Hela skapelsen och vi människor bär spår av Guds ursprungliga goda vilja. Men samtidigt är allt också påverkat av bortvändheten från Gud. www.bibelskolan.com

Be får vår värld, vårt land Sverige!

Många kärleks kramar<3
Liselott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar