måndag 19 februari 2018

Tro!

Min väg att tro på Jesus!


Jag är inte uppväxt i en kristen familj. Min tro växte fram när jag började på kyrkans barntimmar. Det var en mysig och go diakon som berättade om bibeln och om Jesus med hjälp av flano. Det var så mysigt att gå dit och väldig go ledare. 
Trodde att Jesus fanns där, kommer inte ihåg riktigt vad jag funderade över. Jag förställde mig att det var man med skägg som sitter där på ett moln, lite som jultomte. Och jag tänkte att Jesus skulle satta sig bland där bland hos barn. 

När det var dags för konfirmation läsning. När man är i den åldern så funderar man mycket över livet och varför just jag finns till, mening med mitt liv. Min tror började sakta gro. 
Jag kom med i en ungdomsgrupp i församlingen där jag gick i gymnasium. Jag började tro på en Jesus som fanns där för mig i livet. Kanske tycks konstigt varför man ska tro på något man inte ser och vet inte om det finns.

Det finns många viktiga händelser och möten med människor i mitt liv som har format mig till den jag är idag. Tron har alltid varit något självklart för mig och en del av mitt liv där regelbunden bön, bibelläsning och gudstjänstliv med Jesus i centrum är mycket betydelsefullt och en av källan där finner jag glädje och kraft i min vardag. Visst har jag tvivlat om det verkligen är sant och om Jesus verkligen finns. Jag har varit arg och undrat varför Jesus inte är med mig. Precis som livet så går även tron upp och ner.

Jag har varit i Israel och Jerusalem två gånger, en fantaktisk resa på alla möjliga vis, att få vandra på platser där Jesus själv har gått, så mäktigt och fint. Bibeln känns mer levande.
Jag tro att det finns något som är större än oss även om jag inte kan se det. Tror på Jesus som har omsorgen och är med i varje steg jag tar, och varje andetag jag tar. 

Hebreerbrevet 11:1-3
1Tron är grunden för det vi hoppas på; den ger oss visshet om det vi inte kan se. 2För sin tro fick fäderna Guds vittnesbörd. 3I tro förstår vi att världen har formats genom ett ord från Gud och att det vi ser inte har blivit till ur något synligt.