lördag 14 oktober 2017

💗

Nu Àr det ju rosa mÄnad dÄ uppmÀrksammar bröstcancer och det har nyligen barncancer gala pÄ tv. Det gÄr runt ett kedjebrev att man ska satta ett hjÀrta pÄ sin status pÄ facebook. Visst det Àr fin tanke att uppmÀrksamma cancer och det rosa mÄnad. Jag sjÀlv Àr inte sÄ förtjust i nÄgon form av kedjebrev men jag tar inte illa upp om jag fÄr. Jag hade önskat att i detta kedjebrev stÄtt: skÀnk en slant till Cancerfonden eller cancerrehabfonden eller nÄt. Jag tror att man vill bara vÀl och tÀnker pÄ de som drabbas av cancer, tyvÀrr Àr det mÄnga. Det Àr hemsk sjukdom och det Àr tuffa att gÄ genom men det finns hopp att det ska bli bra, det hade jag fast kÀmpade med smÀrta och biverkningar. Det Àr fruktansvÀrt att barn ska genom detta, de Àr verkligen superhjÀltar.

Jag Àr skeptisk kring de rosa grejer som sÀljs, speciellt de gejer som innehÄller en massa socker. Det sÀgs ju att cancer lever pÄ socker, fast de göra ju alla celler (rÀtta mig om jag har fel). Jag tror cancern tar engeri den behöver oavsett. Det Àr ÀndÄ bra att det uppmÀrksam, dessutom finns fler sjukdomar och kroniska sjukdomar som behöver uppmÀrksamhet och forskning.
Tack och lov gÄr forskningen vÀldigt framÄt och det upptÀcks nya mediciner. Men det finns tyvÀrr sÀllsynt cancer som forkas vÀldigt lite pÄ. Varje cancer har sin fÀrg och lavendellilla stÄr för all sorts cancer.


SkÀnk en slant, det finns olika man kan stödja, alltid nÄt nÀr man vÀljer ge en:)

Cancerfonden 

PG:

BG:
901-9514 Swish: 9019514
Cancerrehabfonden, de som har drabbats av cancer fÄr möjlighet att trÀffa andra och bearbeta det man har varit med om.
Plusgiro 90 02 06-4 eller Bankgiro 900-2064
Barncancerfonden 
Plusgiro: 90 20 90-0
Bankgiro: 902-0900 
Swish-nummer: 90 20 900


Ungcancer